duminică, 6 iunie 2010

Noroc cu geamul ...




Ultimele saptamani au fost pline de stres pt mine (din toate punctele de vedere) si ca sa ma linistesc am decis sa merg o saptamana la Cluj. Plina de entuziasm ... o saptamana la Cluj... rasfat, relaxare, liniste ... mi-am facut bagajul si vineri seara am pornit spre gara, ca daca m-am hotarat asa .. tam nesam ... nu am mai gasit bilet de avion .... si avand in vedere ca ultima data cand am fost la gara am ramas pe peron ... 2 minute daca ajugeam mai repede ... cum spuneam am ramas pe peron si ma uitam cum pleaca trenul.
Fiind patita, vorba aia, am ajuns la gara cu o ora inainte de plecarea trenului. Am mers la ghiseu, ii cer cucoanei din spatele geamului (mare noroc a avut cu geamul ala ...) un bilet la Cluj la vagonul de dormit. Cucoana imi da 2 tichete (pt cei care nu stiu, cand mergi la vagonul de dormit primesti 2 tichete, 1 e biletul si celalalt e pentru pat ... sau ceva de genul asta) apoi ma trimite la alt ghiseu de unde sa iau factura. Iau si factura ... toate bune ... linistita si rabdatoare astept sosirea trenului. Cu 10 minute inainte de ora plecarii ... apare si trenul ceea ce a declansat o nebunie .. unii coborau altii urcau aveai impresia ca toti oamenii din lume erau pe peronul ala. Ma indrept spre vagoanele de dormit, ma uit la bilet .. vagonul 9 ... usor confuza ca nu am gasit vagonul cu pricina rog un domn in uniforma sa ma lumineze ... si m-a luminat ...cucoana de la ghiseu nu imi daduse bilet la vagonul de dormit .. asa cum ii cerusem ... mi-a dat 2 bilete (2 locuri) pe scaun. In acel moment creierul meu a luat foc ... am lasat trenul sa isi vada de drumul lui ...si eu mi-am facut drum la ghiseul cucoanei, unde a inceput show-ul.
Dupa ce i-am aruncat biletele in geam si m-am super crizat ca, din cauza ei, eu am ramas in Bucuresti, cucoana incepe si imi explica ... ca ea mi-a dat 2 bilete pentru ca eu asta am cerut ... alti nervi, multe cuvinte care nu pot fi repetate aici, insistente din partea cucoanei sa ne purtam civilizat !!! ... civilizat mi se parea sa imi dea ce i-am cerut si daca nu avea sa imi spuna ca nu are, nu sa decida ea ca pot sa merg pana la cluj si pe 2 scaune in loc de un pat ... nici acum nu am inteles de ce mi-a dat 2 locuri ... din moment ce eu calatoream singura ... poate ... in caz ca hotaram sa iau cu mine unul din prietenii mei imaginari .... daahhh
Era prea mult. Pauza de tigara. Am iesit ... am fumat ... m-am intors calma sa rezolvam cumva ... ca doar eu voiam sa merg la Cluj. Si incepe cucoana sa imi explice ca .. daca vrea sa merg a doua zi (sambata) cu intercity ... trebuie sa mai platesc 40 lei. Adica ... pe langa cei 160 lei pe care i-am dat pe cele 2 bilele sa mai dau 40 lei ... 200 lei pt un drum la Cluj .... CU TRENUL !!!! Iar am luat foc ... si cucoana, daca a vazut ca mai devreme nu a tinut faza cu "sa ne purtam civilizat" acum a inceput sa imi zica ca ea nu vrea sa faca rau nimanui si sa imi arate prin geam poze cu copii ei ... ca doar are si ea copii ...
Avand in vedere ca de aici au fost mai putine beep-uri ... o sa incerc sa redau in linii mari dialogul pe care l-am purtat cu cucoana.
Zic ... ok ... nu mai vreau nimik ... dati-mi banii inapoi si ma descurc eu.
Ea: Pai cum sa va dau banii inapoi? Ati luat factura ... eu ce sa fac cu factura?
Eu: Sa o anulati.
Ea: E ilegal sa anulezi facturi.
(Femeia asta chiar nu iubeste viata ... dupa ce a incercat sa ma lamureasca ca eu am cerut 2 bilete desi calatoream singura, apoi a vrut sa imi bage mana in buzunar ... pt cei 40 lei ... acum incepe sa imi explice cum devine cazul cu facturile ... nu mai are multe si o bat ... jur ...)
Eu: Clar nu avem cum sa ajungem la un numitor comun ... vreau sa vorbesc cu sefa de tura.
Ea: Pai cum sa vina sefa de tura aici?
Eu: Sa se ridice de pe scaunul pe care sta si sa vina.
Ea: Nu se poate asa ceva.
Eu: Doamna... nu v-am zis ca vreau sa vorbesc cu Papa ... vreau sa vorbesc cu sefa de tura ... trenul cu care trebuia sa plec eu ... deja e la Ploiesti putem sta aici toata noaptea, ca fara banii mei eu nu plec.
Vazand ca nu are incotro pune mana pe telefon si o suna pe sefa de tura, care conform spuselor ei, "e o doamna foarte de treaba si a fost de acord sa iti dea banii inapoi". Si eu mi-am luat bagajele si am plecat inapoi acasa ...
Si cum totul e bine cand se termina cu bine ... va scriu aceste randuri de la calculatorul meu din Cluj. :) Cum am ajuns la Cluj ... asta e alta poveste ...

P.S. Pe toata durata evenimetelor relatate mai sus nici una din casieritele de la CFR nu a fost ranita ... noroc cu geamul ...

6 comentarii:

Catalin spunea...

Ciudat...
cu un tren rapid până la Arad, la vagon de dormit, este mai ieftin decât de la Bucureşti şi până la Cluj, deşi distanţa în km este mai mare până la Arad!

Anonim spunea...

ha, stii sa scrii :D...deci micutza are tupeu...daca ai avea tupeu si in alte situatii nu ai mai fi stresata :P

ionut spunea...

:)) Ca sa vezi. Sa stii ceva...era obligata sa iti dea contravaloarea biletelor la cerere fara aprobarea nimanui...doar ca trebuia sa anuleze biletele(asta in cazul in care nu trecusera 6 ore de la eliberare sau trecusei in alta zi). Apoi nu ai spus ce se intampla daca nu avea geamul,poti adauga o nota?:))

Dianet spunea...

@ catalin fudulu: am uitat sa specific ca mi-a dat 2 bilete la clasa I ...
@ Ellenaa: E prea mult spus ca stiu sa scriu ... mersi :) si acum nu sunt stresata ... asa fain ii la Cluuujj :P
@ ionut: daca treceau 6 ore de la plecarea trenului si eu eram tot in gara ... nu o salva geamul ala nici daca era blindat :))

Adela spunea...

Amuzanta acum, dar atunci povestea nu cred ca era la fel... :) Nu te vad enervandu-te atat de tare... inseamna ca doamna respectiva are talent... Faina relatarea!!! :)
Si da, fain la Cluj! Ma duc la fiecare maxim doua luni... :)

Dianet spunea...

@ Adela: Fain, fain la Cluj ... Maine seara pornesc spre Bucuresti sper sa nu mai am o postare despre gari si trenuri :))